Hylla vår hylla!

Det kanske inte är uppenbart för utomstående, men vår 3D-skrivare var i stort behov av ett bo. Den stod och skrällde i ett hörn helt själv. Så när jag upptäckte Erik Eje Almqvists anpassade ritningar av Enzo Maris lättbyggda möbler blev saken snabbt biff.

Valet föll på Gun Kessles hylla. En stabil pjäs med stora varitionsmöjligheter. Vi ville att den skulle rymmas i hörnet innanför både fönsterbräda och kroklist, så den fick bli kortare och smalare än origianlutförandet.

Några ritningar och beräkningar av materialåtgång gjordes. Sen bar det av till närmsta bygghandel för att köpa planhyvlat. Följt av ännu mer mätningar och så fram med min favorit, japansågen.


Vi har en liten portabel tving/hyvelbänk som vi brukar montera på mitt bästa möbelköp någonsin – den äldre varianten av Ikeas kökspall Bekväm som är överraskande stabil (och fraktades medelst cykel en regnig dag min första vecka som student i Linköping 2006 inför att jag fått tillträde till ett korridorsrum)

Enda nackdelen med Erik/Enzos möbler är väl egentligen att de ska hamras ihop. För ett par år sedan när vi byggde panel i vardagsrummet uppade jag mina skills i att hamra rakt och effektivt, men det är fortfarande en syssla jag inte är helt övertygad om att mina grannar uppskattar. Hur som helst limmade och förborrade vi för spikarna för att det skulle blir ett lite enklare jobb.

Rakt blev det det också! Badrumsmattan fick vara stötdämpare under hammaren. Som synes förenklade vi stagen som håller ihop hyllan. Vi hittade inte heller planhyvlade brädor i dimensionen 300*22 mm, så körde på stavlimmade hyllplan istället.

Nu pryder Guns hylla sin plats, perfekt i hörnet! Hurra!

Author: Sally Ståhl

Im a sloyder and improv actor by night and an UX & Service Designer by day based in Stockholm, Sweden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: